Manifestacija povodom Dana zaštite prirode RH u sklopu projekta “Informirano za zeleno sutra”

U subotu 18. svibnja 2019. godine od 10,00 do 13,00 sati na glavnom gradskom trgu (Trg Ante Starčevića) u Svetoj Nedelji održat će se manifestacija o održivom gospodarenju otpadom. Manifestacija se održava u okviru projekta „Informirano za zeleno sutra“ K.K.06.3.1.07.0023.

Sudjeluju polaznici i odgojiteljice Dječjeg vrtića Slavuj, Dječjeg vrtića Linigra i Udruga Balans Code. Uz radonice na temu odgovorno postupanje s komunalnim otpadom, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta održat će se i Eko Olimpijada, Eko sajam razmjene starih predmeta (knjiga, igračaka,…), plesni nastupi Udruge Balans Code, nastup solistice Leone Mišak, skeč na temu gospodarenja otpadom, a prikupljat će se i plastični čepovi za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma. Cijeli će događaj završiti uz nastup popularne grupe IXES.

Svrha manifestacije je educiranje i informiranje građana o održivom gospodarenju otpadom uključujući odgovorno postupanje s komunalnim otpadom, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućnog kompostiranja i ponovna uporaba predmeta, a povezana je s Danom zaštite prirode RH.

 

 

Ime korisnika: Grad Sveta Nedelja
Ukupni iznos projekta: 574.414,78 HRK
Ukupni iznos EU potpore: 488.252,56 HRK

 

„Organizacija manifestacije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., iz Kohezijskog fonda“

„Sadržaj publikacije emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Svete Nedelje.“